6 zuid-afrika & namibië

De eerste update…
Met een lift van Lize mooi op tijd op Schiphol. Vlucht ook op tijd, maar wel lang. Na bijna 12 uur vliegen aangekomen in Kaapstad. Achterin het vliegtuig dus achterin de rij bij de paspoortcontrole, maar wel meteen de rugzakken op de band. Transfer naar de Sweet Orange Guest House..eerste indruk: heerlijk bed.

Dag 2
De auto wordt gebracht..oh nee wij worden opgehaald om de auto op te halen op..jawel het vliegveld. En wat voor een auto..een ‘upgrade’ waar we niet direct op zaten te wachten, maar vooruit. Zelfs de sterretjes in de ruit nemen we mee. Met auto en al naar de tafelberg-gondel en na wat rijen met de gondel omhoog. Zeer de moeite waard:

Terug van de Tafelberg en door naar de Vicoria&Albert Waterfront. Eerst een lekker biertje…daarna wat sightseeing. Blik op de tafelberg, met tafelkleed:

Dag 3
Toch maar even wat gedaan met de sterretjes..Carglass heet hier PG glass maar werkt hetzelfde. Ochtend alweer voorbij. Middag toch aan het tochtje langs de Zuid-Kaap begonnen. Te laat om nog naar de Kaap de Goede Hoop te rijden dus amar door naar Boulders Beach voor de Pinguin Colonie. ‘s Avonds lekker gegeten bij restaurant La Boheme..gewoon om de hoek bij onze Guest House.

Dag 4
Laatste ontbijtje in de gezellige keuken van de Guest house:

En dan onderweg naar Clanwilliam.

Dag 5:
Van Clanwilliam verder naar het noorden om uiteindelijk de grens over te gaan naar Namibie. Lange rit, maar zeker de moeite waard. Onderweg even een foto van ons bakkie en de omgeving gemaakt:

Dan een heel ritueel bij de grens: drie loketjes voor allemaal stempels om Zuid Afrika uit te gaan. Dan weer een paar loketjes voor Namibie in.. En dan eindelijk in Namibie! Vlak over de grens een prachtige lodge aan de oranje rivier = de grens tussen Namibie en Zuid-Afrika:

Vervolg

6 Responses to 6 zuid-afrika & namibië

  1. Getty says:

    Ja hallo zeg, jullie zijn al vier dagen onderweg.
    Gezellig he aan het Victoria en Albert Waterfront. Helaas hebben wij de tafelberg niet bezocht maar we zien Kaapstad wel vanaf die berg op jullie foto’s. Goede reis naar Namibë en lieve groeten.

  2. Getty says:

    Mooie foto’s, en een leuk verhaal. Het is inderdaad een grote auto. Zitten er geen enge beesten in die rivier? Jullie lodge staat wel erg dichtbij.

  3. Henry says:

    Mooi zeg allemaal! Die oranje rivier is volgens mij gewoon blauw. Waarom noemen ze die zo? Die auto is wel gaaf neem die maar weer mee naar Nederland.

  4. Wies says:

    WAUW!!!
    Vet! Heerlijk hoor, ik zat net op de plee en dacht…heee jullie zijn al weer bijna een week in het verre zuiden. Eerst maar es de site checken. Leuk om zo op de hoogte te blijven. Mooi de rondavels 🙂
    x Wies en de mannen

  5. Miranda says:

    Ha lieve Ingrid en Jur!

    Gaaf zeg om te zien hoe jullie de reis beleven! Het lijkt mij echt een prachtig land helemaal niet te vergelijken met Nederland, Europa.
    Heel veel plezier toegewenst! En jullie hebben een stoere car zeg!!

    Liefs van Miran en Simon

  6. Jel&Juut says:

    Hoooi lieverds!
    Helemaal leuk te zien wat jullie beleven en de verhalen te horen. Genieten lijkt me waar jullie nu zijn. Ga zo door en hou ons op de hoogte!

    Liefs ons

Leave a Reply