1 halverwege

Tijd voor weer een update…jullie zitten natuurlijk vol spanning te wachten! We waren gebleven bij:

Dag 6
De eerste gravelweg richting Ai-Ais. Bijtijds aangekomen bij groot resort met vooral een grote camping. Wij hebben een kamer boven de hot spring. Na een lunch en een plons in het koele zwembad een ‘plons’ in het hete bad. Erg heet dus snel een koude douche.

Dag 7
Vandaag een langere gravelrit voor de boeg. Eerst richting de Fish River Canyon. De op twee na grootste Canyon ter wereld en inderdaad best indrukwekkend:

Na een mooie rit langs de Canyon de weg vervolgd naar Seeheim. Daar hoopten we te lunchen en tanken, staat als redelijke plaats op de kaart. We konden lunchen en tanken, maar nauwelijks een plaats te noemen. Impressie van het tanken:

Na veel gehobbel weer een stuk ‘snelweg’ richting Aus, waar we overnachten in het sfeervolle Bahnhof hotel. Mooi hotel en heerlijk gegeten met een ‘optreden’ van het personeel.

Dag 8
Een dagtocht gemaakt naar Luderitz en Kolmanskop. Een verlaten stadje waar vroeger diamanten werden gewonnen. Nu vooral veel zand:

Na dit bijzondere bezoek ook nog een bezoek gebracht aan de ‘wilde paarden van de Namib’. Vlak bij Aus was een drinkplaats gemaakt waar de paarden (na even wachten) inderdaad kwamen drinken. Prachtig gezicht:

Dag 9
Vandaag weer een langere rit voor de boeg, dus (voor ons doen) bijtijds opgestaan. Prachtige uitzichten die eindeloos doorgaan. Helaas niet goed op de foto vast te leggen. Wel goed vast te leggen de dieren die we af en toe tegenkwamen onderweg en niet zo heel ver van de weg, soms zelfs op de weg, hier een paar voorbeelden:

Na deze mooie rit kwamen we aan op een net zo bijzondere plek: The Desert Homestead. Inderdaad midden in de woestijn, met de temperaturen die je in de woestijn verwacht. Gelukkig hebben ze koude Savannah dry! Hier nog een kleine impressie van onze eigen desert home:

Dag 10
Op naar de Sossusvlei! Dit keer echt vroeg, om 7 uur zaten we aan het ontbijt. De sossusvlei was de aanleiding om naar Namibie te gaan, dus de verwachtingen zijn hooggespannen! De rit ernaartoe is in ieder geval al de moeite waard. De rode zandduinen in de verte die steeds dichterbij komen:

Dan nog een stukje door het rode zand rijden, 4×4 vereist! En nodig! Maar twee keer vast komen te zitten. Gelukkig met de stuurkunsten van Jur er ook weer uitgekomen. Nog een wandelingetje en dan..de deadvlei:

We kunnen hier uren blijven ronddwalen, maar het wordt te heet. Dus de rit vervolgd naar Solitaire. Vooral leuk voor wie het boek heeft gelezen van Ton van der Lee. Benieuwd wat er is gebeurd tussen waar het boek eindigt en wat er nu allemaal staat in Solitaire..er is zelfs een vliegveld:

Dag 11
Vanaf Solitaire weer over lange gravelwegen door mooie uitgestrekte, maar ook bergachtige landschappen. Dan ineens weer veel zand en dan de zee. Aangekomen in Swakopmund waar we wel drie nachten blijven! Even bijkomen van al die tochten. Hoewel we in eerste instantie juist erg moeten wennen aan de bewoonde wereld! Swakopmund staat bekend als duitser dan Duitsland. Toch wel een leuke stad. Lunch aan het strand, de dolfijnen kwamen ook tot bijna aan het strand. Tot slot nog een fotoimpressie van Swakopmund:

en de old jetty (roestige aanlegsteiger):

Tot de volgende keer! Bedankt voor de leuke reacties!

Vervolg

5 Responses to 1 halverwege

  1. Getty says:

    Wat een mooie foto’s weer. En het commentaar is ook leuk. Jullie zullen inderdaad wel aan een paar dagen rust toe zijn na al deze “barre”tochten. Nog veel plezier de komende dagen in Damaraland, Etosha, Tsumeb, Waterberg en Windhoek.
    Liefs uit Heerhugowaard.

  2. sietske says:

    lieve Jur en Ingrid.
    Wat een geweldige foto”s van jullie mooie reis.
    Vooral dat rode zand in de sossesvlei,heel bijzonder.
    Eigenlijk reizen we zo een beetje met jullie mee.
    Genieten maar weer van de komende dagen.
    liefs van ons uit Groningen.

  3. Miranda says:

    WWWWWWWWWWWauiwie zeg prachtig om jullie foto’s te zien
    en jullie verhalen te lezen. Elke dag kijk ik wel even op jullie site voor nieuws!!
    nog heel veel plezier toegewenst!

    Liefs Miran en Simon

  4. Jel & Juut says:

    Lovely!
    Vooral de foto’s laten echt zien hoe mooi en anders het daar is!
    Superleuk, hoop dat jullie er nog heel erg van genieten.
    Nu al zin in jullie hele fotoboek.

    Liefs, Jel & Juut

  5. Luuk&Wies, Niek Ard says:

    Wat ontzettend heerlijk om zo jullie web te lezen en met foto’s maakt het allemaal zoooooooooo mooi. Wat een indrukken doen jullie op, heerlijk!
    Geniet ervan en van elkaar,
    x

Leave a Reply